12 reacties

 1. Ter gelegenheid van Ramadan hebben we een iftar avond georganiseerd.
  Het was een zeer aangename en vooral geslaagde avond samen met onze genodigden. We hebben lekker gegeten en gebabbeld.
  Bedankt voor jullie komst, alsook mijn dank aan de familie Zengin voor deze prachtige onthaal en gastvrijheid. #iftarmee #sameneten #elkaarlerenkennen #bruggenbouwen naar een tolerante maatschappij !

  Louis, Katleen, Mi-Lin en Lin-Mei (Van Moeseke-Beirlant), de vrijwilligers van Femma en al de andere uitgenodigden nogmaals bedankt voor jullie komst.

 2. Het was een zeer aangename en vooral geslaagde avond samen met onze genodigden. We hebben lekker gegeten en gebabbeld.
  Uit solidariteit hebben onze vrienden 1 dag meegedaan aan het vasten, voor hen die het zwaar vonden, zij hebben zeer weinig gegeten en gedronken. Bedankt voor jullie komst, alsook mijn dank aan #iftarmee #sameneten #elkaarlerenkennen #bruggenbouwen naar een tolerante maatschappij !
  Mehmet Yilmaz, Wietse Jacobs, Roxana Lamasanu , Geert Mullens, Ann de Middelaer

 3. Aangename kennismaking met Erica en Bart, een jong koppel uit Roosdaal ikv #iftarmee project ten huize bij de gastgezin Mehmet Ali GÜN en Hatice Uysal. Beiden werkzaam in de zorgsector, Bart als animator voor dementerende ouderen, Erica als orthopedagoog in een zorgcentrum voor zwaar autististische jongeren. Onder de indruk van hun werk en inzet en blij ze te leren kennen. Ook hier terug afgesproken om elkaar spoedig terug te zien, vriendschap over de culturen heen is bij deze in de maak

 4. Sofie, Isa en Kathleen uit Kasterlee kwamen ons afgelopen vrijdag vergezellen tijdens een iftarmaaltijd. De avond draaide uit tot een ladiesnight met boeiende gesprekken gevoerd door inspirerende persoonlijkheden. Bedankt dat we jullie mochten leren kennen! #iftarmee

 5. Hartelijk onthaal & super gezellige iftar bij de familie Kahraman.
  Verrijkende kennismaking met een voor ons onbekende cultuur.
  We proefden de lekkere met liefde bereide gerechten en genoten van het aangename gezelschap.
  Een fantisch goed idee van jullie organisatie, om een weg te zoeken naar een meer dan broodnodige vredevolle samenleving, in een open dialoog.
  Voor herhaling vatbaar…
  Marc & Linda

 6. Wij werden ontvangen bij de familie demir. Iedereen, de 2 oudste dochters inclusief -die midden in hun examens zaten- hadden tijd uitgetrokken om hun gasten te ontvangen. Samen met een franstalig koppel -dat perfect Nederlands sprak (wat was het fijn om ook deze diversiteit te hebben)- hebbend we een heel ‘rijke’ avond doorgebracht. Het eten was overvloedig en super lekker! Neem daarbij de openheid en vooral de authenticiteit van onze gesprekken en dat maakte de avond tot een ervaring die we graag nog eens herhalen. We merkten in ons beperkt gezelschap heel wat diversiteit. Taal, gelovig/niet-gelovig, gezin met en zonder kinderen, jong en wat ouder maar het was super fijn om te merken dat er ook zoveel gelijkenissen zijn: de wil om iedereen te betrekken, de inzet in deze maatschappij iets zinvols te doen door werk, studie vrijwilligerswerk en de zin om te genieten van wat het leven kan zijn! Wat kunnen we nog meer wensen dan dat iedereen daar ‘recht’ op heeft.

 7. Beste,
  Ingaand op Iftarmee ben ik ontvangen geweest bij de familie Yessilyurt in Sterrebeek, en wat een ontvangst ! Wel heb ik ervaring met andere culturen in mijn wijk en dorp waar ik een heel goede band heb maar dit was subliem. Ik ben als een koningin behandeld, uitgebreid en zeer lekker avondmaal. Deze fantastische familie is van een ander niveau dan diegene die ik reeds ken. Al bij het open gaan van de deur was er de klik en heb er goede vrienden aan overgehouden. Het contact is regelmatig , spontaan en komt er zeker een vervolg op. Mijn grote wens is dat heel veel mensen aan dit fantastisch project zouden deelnemen, zonder vooroordelen en zichzelf in vraag stellen, alléén op deze manier kunnen we een betere wereld creëren waar elke persoon zo nood aan heeft.
  Proficiat voor de organisatoren en bezielers, dit project mag zeker niet verloren gaan
  dankbare groeten
  Judith

 8. wij waren vrijdag 23/06 te gast bij de familie in Wilrijk. Warme aangename ontvangst, lekker gegeten en ook veel bijgeleerd over de Islam, dit zou iedereen eens moeten doen. De ideale manier om vooroordelen en misverstanden uit de wereld te helpen, zeker voor herhaling vatbaar.
  Lia & jos

 9. Wij ( mijn dochter en haar man en ikzelf) hadden het genoegen om een uitnodiging te ontvangen bij en pas gehuwd paar, Ismail en Britt in Hoboken, zeer aangename mensen.
  Het was niet alleen lekker en zeer gezellig, maar ook zeer leerrijk. Ismail ging geen moeite uit de weg om ons alle uitleg te verschaffen rond gebruik, betekenis en inhoud van de ramadan. Zij hadden ook een ander bevriend moslimpaar met 2 kindjes uitgenodigd, wat heel gezellig was. Er was lekker gekookt en in het menu was er tevens aandacht geschonken om de Turkse keuken beter te leren kennen. Het was een zalige avond, zeker voor herhaling vatbaar.
  Tevens wil ik de bezielers van dit initiatief danken voor dit geweldig idee naar een betere verbroedering in dit kleine landje met zoveel verschillende kleuren en culturen. Ik steun dit initiatief dan ook ten volle.
  Hilde

 10. Wij mochten de Iftar meedoen bij de familie in Merksem. We zijn heel hartelijk ontvangen in hun gezin en was heel blij om dit eens te mogen meemaken en hoop er vrienden bij te hebben.

 11. Wij waren uitgenodigd bij de Familie Erol, wat een heerlijke ervaring was.
  We kwamen hun woning binnen op dinsdag 20/6, en gingen buiten op woensdag 21/6!!
  Ook 2 broers van Fatma kwamen aan de zeer lekkere en uitgebreide maaltijd deelnemen.
  Het werd een zeer gezellige avond. We hebben genoten en veel bijgeleerd!
  Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt dat we deze avond hebben mogen beleven.
  Maurits en Patricia

 12. Wat een super initiatief om mensen dichter bij elkaar te brengen! Wij hebben enorm genoten van de ongelooflijke gastvrijheid en zeer lekkere eten bij een hele lieve familie in Merksem. Een aanrader voor iedereen.

Een reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment